Նոյեմբերի 24-ին կազմակերպել էի միջոցառում Գյումրու «Յաղլի Հաուս» սրճարանի համար։
Միջոցառմանը ներկա էին տարբեր ոլորտի ինֆլուենսերներ, ովքեր համտեսեցին «Յաղլի Հաուս» սրճարանի համեղ ուտեստները և իհարկե ավանդական յաղլին։
Գյումրի այցելելիս պետք է անպայման համտեսել քաղաքի խորհրդանիշերից մեկը՝ ավանդական յաղլին։
Այն շերտավոր խմոր է, որը պատրաստվում է հատուկ բաղադրատոմսով ներառում է բարակ շերտերի վրա շաքարի փոշի։
Յաղլի անվանումը կապված է Արևմտյան Հայաստանի Յաղլի Մուսա գյուղի հետ։
Ավերիչ երկրաշարժից հետո Յաղլու բաղադրատոմսը գրեթե անհետացման եզրին էր, շատ բարդ և պատասխանատու գործ էր կյանք տալ Յաղլուն։
Տարիների ընթացքում յուրահատուկ մոտեցում տրվեց Յաղլուն առաջարկելով նաև նուտելլայով տարբերակը։
Այսօր «Յաղլի Հաուս»-ը Գյումրեցու համար դարձել է կարևոր կամուրջ անցյալի և ներկայի միջև։